Kovač: Gajim nadu da Modrić može biti spreman za Italiju

Selektor Hrvatske

Kovač: Gajim nadu da Modrić može biti spreman za Italiju

Luka Modrić zbog povrede ligamenata koljena vjerovatno više neće nastupati do kraja klupske sezone.

Hrvatski reprezentativac povredu je zadobio u okršaju između Real Madrida i Malage (3:1), a selektoru Kovaču ne preostaje ništa drugo osim nadanja da mu jedan od ključnih igrača bude spreman za kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije.

"Razgovarao sam s Lukom i poželio mu brz i sretan oporavak. Sigurno da mu nije lako, ponovno se povrijedio baš kada je uhvatio ponovno pravi ritam. Vidjeli smo i u proteklih mjesec dana koliko je značajan za igru Reala, a dobro znamo što predstavlja za hrvatsku reprezentaciju. Gajim nadu da može biti spreman za utakmicu protiv Italije", poručio je Niko Kovač.

Utakmica između Hrvatske i Italije na rasporedu je 12. juna na stadionu Poljud u Splitu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.