Kraj sage o Dimitriju Payetu

Prelazi u Marseille

Kraj sage o Dimitriju Payetu

M. Šljivak

Saga oko transfera francuskog fudbalera Dimitrija Payeta danas bi konačno mogla biti gotova.

Kako navode francuski mediji, West Ham i Marseille seu dogovorili transfer 29-godišnjeg fudbalera koji bi već danas mogao postati novi član tima s Velodromea.

Čekićari će za usluge ovog fudbalera inkasirati 30 miliona eura, te su na njemu zaradili 15 miliona koliko je plaćen kada je prije godinu i po stigao upravo iz Marseillea.

Ugovor bi s Payetom, prema navodima francuskih fudbalera, Marseille trebao potpisati do kraja dana.

Podsjetimo, Payet je izazvao ogroman bijes navijača i rukovodstva londonskog tima nakon odbijanja da nastupi za West Ham, te je zatražio transfer. Imao je ovaj sjajni fudbaler nekoliko vrhunskih ponuda, ali je zbog porodice odlučio da se vrati u Marseille.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor je francuskog fudbalera vezao sa Čekićarima od 2021. godine, a ove sezone je odigrao 22 utakmice i postigao je tri gola uz osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti