Legia u stilu osigurala plasman dalje, Vahi bod u Belgiji

Grupa L

Legia u stilu osigurala plasman dalje, Vahi bod u Belgiji

Legia iz Varšave se sa maksimalnih 12 bodova iz prve četiri utakmice plasirala u knock out fazu Evropske lige, dok se drugi putnik traži između preostale tri ekipe.

Legia je na svom terenu uz dosta poteškoća savladala Metalist iz Kharkiva. Prvi su u vodstvo stigli gosti, kada je Kobin postigao fenomenalan gol makazicama za 1:0. Nije mnogo trebalo Legiji da se vrati u meč, a Saganowski je sedam minuta kasnije poravnao na 1:1. Konačnih 2:1 za Legiju postavio je Duda svojim golom u 84. minuti susreta.

Lokeren je na svom terenu dočekao Trabzonspor i sjajno ušao u meč. Patosi je u petoj minuti postigao gol za vodstvo belgijskog tima od 1:0, ali se Trabzon vratio u meč preko Warisa koji je pogodio u nadoknadi prvog poluvremena. Obje ekipe imale su svojih prilika ali se rezultat do kraja nije promijenio. Vahid Halilhodžić se sa ovog gostovanja morao zadovoljiti jednim bodom.

Evropska liga, grupa L:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Legia - Metalist 2:1 (Saganowski 29', Duda 84' - Kobin 22')
Lokeren - Trabzonspor 1:1 (Patosi 5' - Waris 45+1')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.