Liverpool na korak od grupne faze Lige prvaka
Foto: EPA

Redsi slavili u Njemačkoj

Liverpool na korak od grupne faze Lige prvaka

E. Škorić

Siromašno je bilo večeras u mečevima 4. pretkola Lige prvaka, pa je na četiri susreta postignuto svega šest golova.

Derbi večeri igrao se na Rhein-Neckar Areni u Sinsheimu, gdje je Hoffenheim ugostio Liverpool, ali 'mali' njemački klub nije smogao snage za senzaciju. Redsi su slavili s 2:1 i jednom nogom su u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja.

U 12. minuti Bjorn Kuipers je dosudio penal za domaće, ali je Andrej Kramarić bio neprecizan, odnosno Mignolet mu je zaustavio udarac. Na drugoj strani zicer za Salaha, koji ne koristi situaciju jedan na jedan.

Uslijedila je kazna u 35. minuti, kada je Alexander.Arnold postigao golčinu iz slobodnjaka, pa je Liverpool na odmor otišao sa 1:0. U nastavku, Hoffenheim nije bio ništa slabiji na terenu od gostiju, ali je primio novi gol.

James Milner je u igru ušao u 63. minuti, a u 74. postiže spektakularan pogodak za konačnih 2:0. Redsi su odigrali sjajan meč, imali još nekoliko šansi i već sada možemo reći da će igrati u grupnoj fazi, mada je rezervista Uth u 87. minuti donio tračak nade Hoffenheimu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Hoffenheim je 53 minute igrao bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, no nije imao šta tražiti protiv Sadija Manea, koji je s lakoćom dobijao sve duele.

U ostalim mečevima, APOEL je s 2:0 pobijedio prašku Slaviju, CSKA s 1:0 Young Boys u Švicarskoj, dok  golova nije bilo u duelu Sportinga i Steaue. 




Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi