Luda statistika Tourea protiv Stokea za samo 18 minuta
Foto: EPA

Nadmašio sve igrače Stokea

Luda statistika Tourea protiv Stokea za samo 18 minuta

E. Čaušević

Manchester City je za vikend odigrao sjajan meč protiv Stoke Cityja i slavio sa ubjedljivih 7:2 u okviru 8. kola engleskog Premiershipa.

Izabranici Pepa Guardiole su nastavili svoj odličan niz u novoj sezoni i pokazali su da se nalaze u sjajnoj formi. Građani su protiv Stokea uspjeli postići čak sedam golova i u svim segmentima nadmašiti protivničku ekipu. Ipak, u centru pažnje nakon utakmice bio je Yaya Toure.

Naime, Toure je protiv Stokea odigrao samo posljednjih 18 minuta, ali je imao nevjerovatnu statistiku. Veznjak Cityja je imao čak 61 tačan pas za 18 minuta što je više od bilo kojeg igrača Stokea. Treba dodati da je čak i golman domaćih Ederson imao više dodavanja od protivničkog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi