Mancini se otvoreno nabacuje Celticu

Mancini se otvoreno nabacuje Celticu

E. Škorić

Bivši menadžer Manchester Cityja i Intera spreman je da radi u Škotskoj.

Mancini je vodio City do prvog naslova u Premier ligi, a s Interom je tri puta osvajao Seriju A, ali je od prošlog ljeta bez posla kada je dobio otkaz u Interu.

Sada čeka na nove izazove i spreman je da radi bilo gdje, pa tako kaže da nema ništa protiv da bude trener škotskog prvaka Celtica.

"Škotski navijači su najbolji na svijetu i ja ih obožavam. S jedne strane bi bilo lijepo da su Celtic i Rangers u Premier ligi, ali ne mislim da će se to ikada dogoditi jer bi to značilo kraj škotskog nogometa", rekao je Mancini, dodavši:

"Želim kazati da, ako Celtic napravi dobru ekipu za Ligu prvaka, bio bih spreman da vodim taj klub. Spreman sam ako bude potrebe".

"Osvajanje lige za Celtic je postala normalna stvar, ali moraju da naprave iskorak u Ligi prvaka", zaključio je Mancini, a dodajmo da Celtic nikada nije prošao osminu finala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi