Messi najplaćeniji fudbaler na svijetu

Ispred Ronalda

Messi najplaćeniji fudbaler na svijetu

M. Skaka

Ukupni prihodi Lionela Messija u 2014. godini, uključujući platu i brojsne sponzorske ugovore iznosili su nevjerovatnih 47,8 miliona funti, čime je Argentinac zauzeo prvu poziciju na listi najplaćenijih fudbalera svijeta, ispred Cristiana Ronalda i Neymara.

Prema istraživanju objavljenom u France Football Messijeva plata od 26 miliona funti skoro je pa poduplana njegovima brojnim drugim izvorima prihoda. Ronaldo je drugi na listi fudbalera koji najbolje zarađuju sa 39 miliona funti u 2014. godini, dok je Neymar treći sa 26,8 miliona.

Messi ima unosan ugovor sa Adidasom, njegov lik gleda vas sa omota EA Sports FIFA 15 a sa Kobe Bryantom najvažnije je zaštitno lice Turkish Airlinesa.

Zanimljiva je činjenica da prva tri najplaćenija fubalera nastupaju u Španiji, dok je slijedeći Thiago Silva iz PSG-a, tek peti iz Premiershipa, igrač Manchester Uniteda Robin Van Persie sa 18,8 miliona funti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na šestom mjestu je opet igrač Real Madrida, Gereth Bale sa 17,5 miliona, a nakon njega je Wayne Rooney sa milionom manje. Slijede Sergio Aguero, Yaya Toure i Eden Hazard. Top 10 lista završava sa arađenih 14,7 miliona funti u 2014. godini.

Na listi trenera, na vrhu je očekivano Jose Mourinho koji je zaradio 13,2 miliona funti, daleko više od narednog Arsena Wengera (8,3 miliona) te Louisa van Gala (7,3 miliona).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.