Messi odveo Barcu u četvrtfinale Kupa kralja

Savladali Bilbao sa 3:1

Messi odveo Barcu u četvrtfinale Kupa kralja

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Kupa kralja nakon večerašne pobjede u revanš meču osmine finala protiv Athletic Bilbaa sa 3:1.

Athletic Bilbao u Barcelonu je stigao sa prednošću iz prvog meča u kojem je slavio sa 2:1. Barcelona je od prve minute krenula u napad, ali su se gosti dosta dobro braniili. Ipak, u 36. minuti Katalonci su poveli, a fenomenalan gol postigao je Suarez nakon asistencije Neymara.

U drugom poluvremenu Barcelona je krenula u istom tempu, a to se ovoj ekipi isplatilo u 48. minuti. Neymar je izborio penal, a upravo brazilac je sa bijele tačke povisio na 2:0. No, samo tri minute kasnije uslijedio je hladan tuš na Nou Campu kada je Saborit smanjio na 2:1.

Nakon primljenog gola Barcelona je svim silama krenula u napada kako bi izbjegla produžetke. Athletic je uspio da sačuva mrežu, ali samo do 78. minute kada je na scenu stupio Leo Messi. Argentinac je pogodio iz slobodnjaka, te je još jednom dokazao da je specijalista za prekide.

Plasman u četvrtfinale Kupa kralja danas je ostvario Real Sociedad remije protiv Villarreala, kao i Alcoron koji je kao gost savladao Cordobu sa 2:1. Alaves je remizirao protiv Deportiva (1:1), ali je to bilo dovoljno domaćoj ekipi da izbori četvrtfinale.

Kup kralja, osmina finala:

Barcelona - Athletic Bilbao 3:1

Alaves - Deportivo 1:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cordoba - Alcoron 1:2

Villarreal - Real Sociedad 1:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi