Messijeva magija srušila Kolumbiju

Argentinci konačno slavili

Messijeva magija srušila Kolumbiju

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je na domaćem terenu ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv Kolumbije u meču kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Argentincima je ovo bio jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, jer su im trebala tri boda kako bi zadržali šanse za odlazak u Rusiju. Gaučosi su na sjajan način otvorili meč, a posebno je raspoložen bio Lionel Messi koji je izgledao kao da želi da dokaže svima koliko vrijedi.

Domaća selekcija do prednosti je stigla u desetoj minuti utakmice kada je fenomenalan gol iz slobodnog udarca postigao Messi. U 23. minuti Argentina je udvostručila svoju prednost. Messi je ovaj put sjajno asistirao, a na 2:0 povisio je Pratto.

Gosti su u prvom dijelu imali nekoliko dobrih prilika za rezultatski povratak, ali Falcao i društvo nisu bili raspoloženi za postizanje golova. Meč je riješen u samom finišu kada je Messi ponovo upisao asistenciju nakon sjajnog prodora, a loptu u mrežu smjestio je Di Maria.

Nakon 12 odigranih kola Argentina je peta sa 19 bodova, dok je Kolumbija šesta sa jednim bodom manje. Podsjećamo, četiri ekipe idu direktno na SP, dok petoplasirana igra baraž.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, 12. kolo:

Argentina - Kolumbija 3:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi