Milan od sutra s novom formacijom
Foto: EPA

Montella odlučio

Milan od sutra s novom formacijom

E. Škorić

Vincenzo Montella sprema novu formaciju za Milan i mogao bi je testirati već sutra protiv Spala u susretu petog kola Serije A.

Luta Montella od početka sezone, dosta rotira, mijenja, traži najbolji sistem za svoj tim, a sada je spreman da testira formaciju 3-4-2-1.

Andrea Silva bit će isturen u napadu, a imat će podršku u vidu Hakana Calhanogloua i Susa, dok će krilne pozicije u ovoj formaciji pripasti Ricardu Rodriguezu s jedne i Ignaziju Abateu s druge strane.

Trojku u odbrani činili bi Musacchio, Bonucci, Romagnoli, a vezni red bi držali Kessie i Biglia, uz naravno Donnarummu na golu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Probat će Montella i sa ovom formacijom, pa ukoliko se ispostavi uspješnom, možda bi mu mogla koristiti na duže staze, barem dok se ne vrate pojedini igrači poput Contija i Antonellija. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi