Minimalac protiv Sassuola Beniteza ostavio na klupi

Seria A, 5. kolo

Minimalac protiv Sassuola Beniteza ostavio na klupi

Fudbaleri Napolija minimalnom pobjedom od 1:0 na gostovanju kod  Sassoula stigli su do svog drugog trijumfa u dosadašnjih pet kola italijanske Serie A.

Klub sa juga Italije koji nije na najbolji način otvorio sezonu slavio je zahvaljujući golu španskog internacionalca Josea Callejona iz 28. minute, a asistirao mu je nekadašnji saigrač iz redova Real Madrida Gonzalo Higuain.

Argentinski napadač je centrirao s lijeve strane, lopta je prošla kroz peterac domaćina, a na drugoj stativi spremno je čekao španski fudbaler koji je loptu uspješno pospremiou mrežu domaćeg golmana. 

Napoli se tako nakon tri utakmice bez pobjede vratio na pobjednički kolosijek, ali je njihov današnji rival i nakon petog kola još uvijek bez pobjede uz bilans od tri remija i dva poraza. Sa tri osvojena boda zauzimaju tek 18. poziciju Serie A.

Trijumf Napolija stigao je u pravo vrijeme zza trenera Rafaela Beniteza, kojem se tresla klupa nakon izuzetno slabe partije njegovog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 5. kolo:
Sassuolo - Napoli 0:1 (Callejon 28.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.