Modri s dvije pobjede u play-offu do Evropske lige

Evropska liga, play-off

Modri s dvije pobjede u play-offu do Evropske lige

E. Škorić

Zagrebački Dinamo očekivano je odbranio dva gola prednosti iz Rumunije, te se plasirao u Evropsku ligu.

Dinamo je na Maksimiru ugostio Petrolul i 1:1 bilo mu je sasvim dovoljno da se sutra nađe u žrijebu grupa Evropske lige, ali opet je hrvatski prvak stigao do pobjede, golom u 96. minuti.

Modri su poveli u 22. minuti pogotkom Čopa, a Albin je u 59. minuti izjednačio na 1:1, što je Rumunima svakako donijelo tračak nade, no snage i kvalitete za još jedan ili dva gola kod gostiju nije bilo. Duboko u sudijskoj nadoknadi je Antolić zabio za konačnih 2:1.

Varšavska Legia je pogocima Kucharczyka i Vrdoljaka savladala Aktobe s 2:0 i pronašla svoje mjesto u grupnoj fazi Evropske lige. Club Brugge je još jednom savladao Grasshoppers. Vazquez je večeras zabio za pobjedu Belgijanaca. 

Evropska liga, play-off, uzvrati:
Club Brugge - Grasshoppers 1:0 (Vazquez 62)
Dinamo - Petrolul 2:1 (Čop 22, Antolić 96/ Albin 59)
Legia - Aktobe 2:0 (Kucharczyk 26, Vrdoljak 66 - penal)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.