Monaco siguran protiv Bastije, pobjeda Nantesa
Foto: EPA

Ligue 1

Monaco siguran protiv Bastije, pobjeda Nantesa

Četiri utakmice 11. kola francuske Lige 1 odigrane su večeras, a novi trijumf upisali su fudbaleri Monaca, nakon Eviana slavili su protiv Bastije. 

Gosti su poveli u petoj minuti susreta, a strijelac je bio Germain. Bastia se vratila preko Mabouloua u 22. minuti susreta i tako postavila konačan rezultat nakon prvih 45 minuta susreta. Gosti su ipak do pobjede uspjeli doći do pobjede, a strijelac je u 78. minuti susreta bio Kondogbia. Gosti su do kraja postigli i treći pogodak, a ovaj put strijelac je Ferreira.

Caen je na svom terenu dočekao Lorient. Domaćin je do vodstva došao u trećoj minuti susreta, a strijelac je bio Nangis. Gosti su se vratili golom Ayewa sa bijele tačke. Domaći ipak uzimaju sva tri boda golom Duhamela. Fudbaler Caena također je pogodio sa bijele tačke. 

Evian je na svom terenu dočekao Nantes. Kanarinci su poveli u 42. minuti susreta, a strijelac je bio Veretout sa bijele tačke. Sve dileme oko pobjednika riješio je Bammou u 75. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Reims je na svom terenu dočekao Montpellier, a domaćin je slavio rezultatom 1:0. Jedini pogodak za domaće u 90. minuti susreta postigao je Mukandjo.

Francuska, Liga 1, 11. kolo:
Evian - Nantes 0:2 (Veretout 42-pen, Bammou 75)
Caen - Lorient 2:1 (Nangis 3, Duhamel 53-pen/Ayew 24-pen)
Bastia - Monaco 1:3 (Maboulou 22/Germain 5, Kondogbia 78, Ferreira 85)
Reims - Montpellier 1:0 (Mukandjo 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.