Monaco u dubiozi od 94 miliona eura

Francuski viceprvak u problemima

Monaco u dubiozi od 94 miliona eura

Ovoga vikenda postalo je jasno zašto je Monaco, učesnik ovogodišnje Lige prvaka odlučio prodao ili izgubio svoje najveće zvijezde.

Francuski viceprvak morao je uprskos prodaji Jamesa Rodrigueza (80 miliona eura), Emmanuela Riviere (8 miliona eura) i posudbi Radamela Falcaa (10 miliona eura) prijaviti 94 miliona eura gubitka.

Prema pisanju uglednog francuskog sportskog lista L'Equipe vlasnik Monaca Rus Dmitry Rybolovlev mogao bi podići kredit kako bi zatvorio novonastalu "crnu rupu" na osnovu kojeg bi klub iz Kneževine mogao prikazati plus od 72.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti