Mourinho: Ibrahimović se mora izboriti za mjesto

Trener Manchester Uniteda

Mourinho: Ibrahimović se mora izboriti za mjesto

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho poručio je kako Zlatan Ibrahimović nema zagarantovao mjesto u prvom sastavu. 

Nakon duže transfer sage Ibrahimović je prije tri dana i zvanično potpisao novi ugovor sa Manchester Unitedom, a nakon što se početkom sljedeće godine oporavi od povrede slijedi mu novo dokazivanje. Ovoga puta njegov glavni konkurent za poziciju u napadu bit će Romelu Lukaku. 

"Zlatan će doći u ludi tim. Na polovici sezone će se priključiti ekipi koja će igrati određeni stil nogometa, igračima koji će biti povezani u dinamiku i njegov dolazak nikoga ne bi trebao zabrinjavati", kazao je Mourinho, dodavši: 

"Trebamo napadača, a pred nosom smo imali napadača koji pripada napoj porodici, koji voli klub i igrati za nas. Jedan je od najboljih na svijetu i s njime možemo biti samo bolji. Ipak, igrat će samo ako dokaže da je najbolji. Ako mu drugi ne daju priliku da to pokaže, to je život..." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ibrahimović je sa Manchester Unitedom ponovo potpisao ugovor na godinu dana. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi