Mourinho jako blizu obaranja Fergusonovog rekorda
Foto: EPA

United mora ostati neporažen u narednih pet utakmica

Mourinho jako blizu obaranja Fergusonovog rekorda

Manchester United je odlično krenuo u novu sezou Premier lige. Jučer su Crveni đavoli savladali Everton, ali za izabranike Josea Mourinha nema odmora, jer Posebni "lovi" veliki rekord legendarnog Sir Alexa Sergusona.

Nakon pet kola nove sezone Premier lige, rivali iz Manchestera se nalaze na prve dvije pozicije na tabeli, sa istim brojem bodova i identičnom gol razlikom. City je jučer razbio Watford sa 6:0, dok je United bio ubjedljiv protiv Evertona, savladavši Karamele rezultatom 4:0.

Nova pobjeda Crvenih đavola značila je da je sada Mourinho samo pet utakmica daleko od obaranja rekorda Sir Alexa Fergusona.

Naime, Manchester United je u seriji od 33 utakmice bez poraza, u svim takmičenjima, na Old Traffordu, dok je ova ekipa s legendarnim Fergusonom na klupi uspjela ostvariti niz od 37 utakmica bez poraza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači da će Mourinho, ako u narednih pet utakmica izbjegne poraz, postati novi vlasnik najdužeg niza nepobjedivosti na Teatru snova.

Priliku da priđe još bliže ovom rekordu Mourinho će imati već u srijedu kada njegov United, u okviru Carabao Kupa, igra sa Burton Albionom. Nakon toga slijede utakmice protiv Crystal Palacea, Tottenhama i Newcastlea u Premier ligi, te Benfice u Ligi prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti