Moussa Dembele je mašina za golove

Devet golova na četiri utakmice

Moussa Dembele je mašina za golove

Mladi fudbaler Celtica Moussa Dembele igra sezonu iz snova.

Ovaj 20-godišnji Francuz je ljetos stigao na Celtic Park iz Fulhama, a već u svojoj premijernoj sezoni u Škotskoj je pokazao o kakvom je talentu riječ.

Dembele je ove sezone na 42 utakmici postigao već 29 golova, ali posebno je impresivan u posljednje vrijeme.

Ovaj napadač je na posljednje četiri utakmice postigao čak devet golova, od čega dva hat-tricka protiv St. Johnstonea (5:2) i Invernessa (6:0). Jedan gol je dodao u duelu sa Motherwellom (2:0), da bi jučer bio strijelac oba gola u trijumfu nad Hamiltonom (2:0).

Moussa Dembele je već potvrdio da je previše dominantan za slabašno škotsko prvenstvo, pa se očekuje da se uskoro okuša u nekoj jačoj ligi.

Za mladog fudbalera interes su pokazali prije svih Chelsea i Bayern, iako ga potajno 'vrebaju' još neki evropski giganti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi