Munchen 1860 prvi trijumf sezone ostvario tek u petom kolu

Lavovi uspješan gost

Munchen 1860 prvi trijumf sezone ostvario tek u petom kolu

Sandhausen je tek u petom kolu ostvario prvi trijumf sezone u njemačkoj Cvajti. Savldan je Gr. Furth minimalnim rezultatom, a jedini pogodak na utakmici postigao je Wooten šest minuta prije kraja.

Prethodno su gosti propustili veliku priliku kada je Furstner promašio jedanaesterac u šestom minutu drugog poluvremena. Drugi trijumf sezone ostvario je Haidenheim na domaćem terenu protiv Union Berlina rezultatom 3:1.

Za svega tri minuta domaći su početkom drugog poluvremena postigli dva pogotka. Strijelci su bili Schnatterer i Niederlechner, dok je jedini pogodak na utakmici za goste postigao Kohler u samom finišu meča.

Mogli su domaći do trećeg pogotka dva minuta prije kraja, ali Schnatterer nije iskoristio jedanaesterac. Ipak, u sudijskoj nadoknadi vremena konačnih 3:1 postavio je Bagceci.

Prvu pobjedu sezone u petom kolu ostvario je i Munchen 1860. Lavovi su kao gost porazili St. Pauli rezultatom 2:1. Strijelci za pobjednički tim bili su Leonardo iz penala i Stark u sudijskoj nadoknadi vremena, dok je jedini gol za domaće postigao Verhoek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.