Ne, Katalonci, nije ružan san: PSG pregazio Barcelonu!
Foto: EPA

Liga prvaka

Ne, Katalonci, nije ružan san: PSG pregazio Barcelonu!

E. Škorić
Teme:

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka PSG je pregazio Barcelonu sa visokih 4:0.

Barcelona je večeras bila najnemoćnija, očajna, onakva kakvu je ne pamtimo. No, koliko god Barca bila loša, PSG je bio stoput bolji. Parižani su jednostavno igrali kao da im životi ovise o večerašnjem susretu.

Od početka su domaći nogometaši 'grizli' i osvajali svaki komadić travnjaka na Parku Prinčeva. Jednostvno, tim Unaija Emeryja kao da je igrao protiv niželigaša neku od prvih faza Liga kupa Francuske.

Već u šestoj minuti Cavani zamalo da matira Ter Stegena, pa potom Ter Stegen spašava nakon udarca Matuidija u 11. minuti, da bi u 18. minuti bio potpuno nemoćan i samo je pogledom ispratio majstoriju Angela di Marije iz slobodnjaka.

Jedinu šansu Barca je u prvom dijelu imala preko Gomesa u 27. minuti, ali je Trapp odbranio udarac veznjaka gostiju. Pet minuta prije odlaska na odmor Verratti je uposlio Juliana Draxlera, koji je lagano pogodio za 2:0.

Deseta minuta nastavka donosi novi pogodak PSG-a. Opet je Di Maria pokazao kakav je majstor i postigao je novi eurogol, a samo nekoliko minuta kasnije izašao je uz velike ovacije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barci je očajno trebao pogodak da se malo probudi i vrati, a osim toga dobila je novu pljusku. U 72. minuti Menuier je asistent, Cavani je dokrajčio nikad slabiju Barcelonu, koja je kilometrima daleko od četvrtfinala. 

Ako neko može da juri veliki zaostatak to je Barcelona, ali ovih 4:0, posebno nakon večerašnje blijede igre Katalonaca, izgleda nedostižno. 


 
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti