Nekad igrao za reprezentaciju, danas na spisku terorista

Muke za Egipćanina

Nekad igrao za reprezentaciju, danas na spisku terorista

Nekadašnji egipatski reprezentativac Egipta Mohamed Aboutrika našao se na spisku terorista zbog povezanosti sa zabranjenim muslimanskim Bratstvom, objavio je BBC.

Aboutrika je optužen za finansiranje Bratstva, koje se u Egiptu smatra terorističkom organizacijom, a 2012. godine je podržao predsjedničku kandidaturu Mohameda Morsija, koji je također član ove organizacije.

Zbog stavljanja na spisak terorista, jednom od najuspješnijih afričkih fudbalera zamrznuta je sva imovina i zabranjeno mu je napuštanje zemlje.

Mohamed Aboutrik, koji ima milione obožavatelja u Egiptu, nakon objavljivanja ovog spiska izgubio je podršku jednog dijela publike, a njegov odvjetnik je najavio da će se žaliti na ovu odluku smatrajući je nezakonitom jer njegov klijent nije obaviješten o bilo kakvoj tužbi.

Mohamed Aboutrika ima 38 godina i u svojoj karijeri je igrao za Tersanu, Al Ahly i Baniyas, dok je za reprezentaciju svoje zemlje od 2001. do 2013. godine upisao tačno 100 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti