"Neki misle da mogu proći sa 70% zalaganja, to tako ne ide"

Matjaž Kek nezadovoljan nakon Standarda

"Neki misle da mogu proći sa 70% zalaganja, to tako ne ide"

Trener NK Rijeka bio je nezadovoljan zalaganjem svojih momaka u porazu protiv Standarda iz Liježa u okviru prvog kola Evropske lige.

Razočarenje je slovenački trener izrazio svojom izjavom za Sportske novosti u kojoj je naglasio da je nezadovoljan pristupom utakmici pojedinih igrača njegovog tima.

"Više sam očekivao od nekih igrača koji mi u ovako važnim utakmicama jednostavno premalo daju. Oni misle da mogu proći sa 70 do 80% zalaganja, a to tako ne ide. Mi smo sami sebe pobijedili jer samo naivna ekipa može izgubiti na ovakav način kao što se to nama desilo u Belgiji", rekao je Kek i dodao:

"Standard nam je dao dva gola i zasluženo je pobijedio. Mi smo svoje šanse imali i nismo ih iskoristili. Na treningu sam igračima objasnio ko će šta igrati i ko će gdje stajati kod Standardovih prekida. To od njih, nažalost, nisam baš vidio na ovoj utakmici. Mogli smo pobijediti ali smo ispustili priliku da dođemo do nje. U Evropi se neke stvari ne praštaju".

Rijeku već sutra (nedjelja) očekuje veliki ligaški derbi protiv Dinama na Kantridi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.