Nepromišljene izjave, veliki promašaji i nadimak Lord
Foto: EPA

Presudio večeras Bayernu u utakmici Superkupa

Nepromišljene izjave, veliki promašaji i nadimak Lord

E. Škorić

Brojne se šake zbijaju na račun danskog napadača Nicklasa Bendtnera, koji je devet godina bio u Arsenalu, a danas je član Wolfsburga.

Dobio je nadimak “lord” zbog komičnih poteza, nekakvih ludih izjava i brojnih promašaja koji nikoga nisu ostavljali ravnodušnim.

“Ako me pitate jesam li jedan od najboljih napadača na svijetu, reći ću ‘da’, jer čvrsto vjerujem u to”, jedan je od njegovih prepoznatljivih citata.

Danac je, unatoč neslavnim epitetima, znao da oduševi i da i na pravi način skrene pažnju na sebe. Tako je večeras u utakmici njemačkog Superkupa postigao u 89. minuti gol za Wolfsburg protiv Bayerna.

Taj gol njegovom je klubu donio penale i kasnije prvi trofej Superkupa. Upravo je Bendtner pucao posljednji penal, kada je moglo da počne slavlje. Ko zna šta bi mu ‘uradili’ putem društvenih mreža da je slučajno promašio…

Bendnter je za Dansku postigao 26 golova u 64 nastupa, a u Aresnalu je od 2005. do 2014. godine postigao tek 24 prvenstvena gola. Igrao je još i za Juventus, Birmingham i Sunderland. Jedan od onih igrača koje volimo da gledamo i koji nas zabavljaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.