Neymar "maltretirao" fudbalere Dijona
Foto: EPA

Brazilac ponovo pokazao fantastično umijeće

Neymar "maltretirao" fudbalere Dijona

PSG je teškom mukom stigao do pobjede nad Dijonom u devetom kolu francuske Lige 1. Parižani su na kraju slavili rezultatom 1:2, a iako nije igrao zapaženu ulogu na ovom meču, Neymar je plijenio pažnju publike sjajnim driblinzima.

Skupocjeni Brazilac se nije upisivao u strijelce, ali je u nekoliko navrata sjajnim driblinzima "mučio" fudbalere Dijona, koji nikako nisu mogli uzeti loptu sjajnom Naymaru.

Posebno se ističe situacija iz prvog poluvremena kada je na malom prostoru uspio izbaciti dva igrača Dijona, baš u trenucima kada se činilo da će izgubiti loptu.

PSG je do pobjede došao golovima Meuniera. Belgijanac je prvo pogodio u 71. minuti, ali su domaćini u 87. uspjeli doći do izjednačenja. Ipak, Meunier je u prvoj minuti sudijske nadoknade uspio pogoditi za pobjedu svoje ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi