Neymar: Novac je u drugom planu, došli smo zbog Lige prvaka

Pojačanje PSG-a

Neymar: Novac je u drugom planu, došli smo zbog Lige prvaka

E. Škorić
Teme:

Brazilski napadač Neymar otkrio je kako je u PSG došao isključivo zbog želje da osvoji Ligu prvaka.

Neymar je za rekordnih 222 miliona eura potpisao za PSG, u koji dolazi iz Barcelone, a glavni razlog zbog kojeg je došao u Kataloniju je želja da osvoji Ligu prvaka.

Svoj evropski debi za novi klub imat će već sutra protiv Celtica.

"Jedan od mojih najvećih rzaloga za dolazak u PSG je bio da pomognem klubu da ispiše povijest. Liga prvaka nije jedini trofej kojeg želio, ali to je najvažniji trofej", izjavio je Neymar, pa je dodao:

"Cilj je da ove sezone pokušamo osvojiti trofej. Vjerujem da smo sposobni, a i imamo isklustvo - igrači znaju šta treba da se osvoji Ligu prvaka. Dani Alves je tri puta osvajao, Thiago Motta je bio prvak u Barci i Interu, Angel di Maria s Realom...".

Za ogromne količine novca su Neymar i Mbappe došli u PSG, ali Brazilac uopšte ne razmišlja na taj način.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Naknade za transfere nemaju nikakve veze s igračima. Sve što znas zanima su izzaovi i idemo tamo gdje možemo da budemo uspješni. Poslovanje se vrši između dva kluba, mi smo skoncentrisani na nogomet", zaključio je Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi