Neymar prije sedam godina trebao potpisati za West Ham

Bio im preskup

Neymar prije sedam godina trebao potpisati za West Ham

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar već desetak dana nalazi se u centru pažnje jer će najvjerovatnije napustiti Barcelonu i potpisati za PSG.

Neymar je u Barcu stigao na ljeto 2013. godine iz brazilskog Santosa, a iako je tek produžio ugovor s Kataloncima čini se da će promijeniti sredinu. PSG je spreman da plati nevjerovatnih 222 miliona eura za Neymara koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Engleski mediji danas su objavili zanimljivu priču o Neymaru koji je umalo završio u West Hamu prije nekoliko godina. Londonski klub je 2010. godine zapazio Neymara i pokušao je da ga kupi, ali ponuda West Hama nije zadovoljila čelnike Santosa.

West Ham je ponudio 11 miliona funti za Neymara, no iz Santosa su poručili da ovaj fudbaler može ići samo ako neko plati njegovu otkupnu klauzulu koja je tada iznosila "samo" 28 miliona funti. Ipak, nakon nekoliko dana razmišljanja iz West Hama su odlučili da im Neymar ne treba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti