Nova pobjeda Chicaga
Jason Garey je s dva pogotka bio najbolji u redovima Crewa

MLS League

Nova pobjeda Chicaga

Utakmica koja je obilježila ovo kolo u MLS-u odigrana je ranije, između Galaxya u čije se redove vratio Beckham i Red Bulla, ali je ovo kolo što se tiče kvalitete bilo vrlo dobro. Favoriti su upisali pobjede, tako da se borba za što bolje pozicije u doigravanju nastavlja.

Chicago je ostvario novu pobjedu kojom je ostao na čelu Istočne konferencije s bodom više od najbližih pratilaca DC Uniteda i Columbusa. Fire je teškom mukom došao do pobjede nad San Joseom, a prvi gol postigli su tek u 82. minuti utakmice kada je domaći tim u vodstvo doveo Patrick Nyarko, dok je meksički reprezentativac Cuauhtemoc Blanco priču završio u sudijskom vremenu.

Toronto i Houston su podijelili bodove u utakmici koja bi možda mogla ponijeti i epitet derbija kola ako pogledamo na redoslijed na tabeli. Dwayne De Rosario je doveo kanadski tim u vodstvo u 37. minuti utakmice, a bod Dynamu donio je Bobby Boswell petnaest minuta prije kraja utakmice.

DC United je odličnom igrom porazio momčad Colorada sa 3:1, a ovom pobjedom DC je ostao samo bod iza Chicaga na Istoku. Gosti su prvi došli u vodstvo, kada je Bryan Namoff u 14. minuti zatresao vlastitu mrežu. Ipak, u nastavku utakmice United dolazi do preokreta. Prvo je Jaime Moreno iz penala u 47. minuti poravnao na 1:1, da bi u nastavku golovima Namoffa iz 56. minute, čime se iskupio za autogol, te Liciana Emillia u 61. minuti došli do pobjede.

Columbus je lakše od očekivanog došao do pobjede nad Real SL. Steven Lenhart je već u 23. minuti doveo Crew u vodstvo, da bi devet minuta kasnije Jason Garey povisio na 2:0. Početkom drugog dijela Garey svojim drugim golom donosi nedostižnu prednost domaćem timu, a 15 minut prije kraja utakmice Cox samo postiže počasni pogodak za Real.

New England Revolutio je s 2:0 bio bolji od Chivasa koji od odlaska Eskandariana u redove Galaxya ne zna za pobjedu. Kheli Dube je u 60. minuti doveo NE u vodstvo, da bi 13 minuta prije kraja meča Steve Rolston postavio konačnih 2:0.

Rezultati:

Chicago – San Jose 2:0
Toronto – Houston 1:1
DC United – Colorado 3:1
Columbus – Real SL 3:1
NE Revolution – Chivas 2:0

Poredak:

ISTOK: Chicago 28, DC United i Columbus 27, Toronto 26, Kansas i New England 20, New York 10.
ZAPAD:Houston 32, Seattle 28, Chivas i LA Galaxy 27,Colorado 24, Real 20, Dallas 17, San Jose 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.