Očaj Uniteda i historijska pobjeda Huddersfielda

Premier liga, 9. kolo

Očaj Uniteda i historijska pobjeda Huddersfielda

E. Škorić

Manchester City je nastavio nevjerovatan niz, dok je Manchester United kiksao kod Huddersfielda.

Manchester City je na Etihadu bio uvjerljiv protiv Burnleyja (3:0), a godio mu je i kiks Uniteda, pa je sada plus pet na tabeli ispred gradskog rivala (25-20).

Aguero je u 30. minuti s penala načeo mrežu gostiju, da bi u nastavku Otamendi u 73. minuti povisio na 2.0. Ubrzo se u strijelce upisao i Sane.

Daleko uzbudljivije je bilo u Huddersfieldeu na Kirklees stadionu, gdje je istoimeni domaćin iznenadio Manchester United.

Mooy i Depoitre su šokirali Crvene vragove golovima u 28. i 33. minuti. Tek u nastavku je United zaigrao, a u 78. minuti Marcus Rashford na asistenciju Lukakua zabija za 2:1. Nakon toga, United je napao svim sredstvima, ali se Huddersfield odbranio i proslavio najveću pobjedu. 

Newcastle je bio bolji od Crystal Palacea s 1:0. dok je Leicester slavio kod Swanseaja sa 2:1, a istim je rezultatom Bournemouth našeg Asmira Begovića slavio kod Stokea. 

Premier liga, 9. kolo:

Huddersfield - Manchester United 2:1 (Mooy 28, Depoitre 33/ Rashford 78)

Manchester City - Burnley 3:0 (Aguero 30 - penal, Otamendi 73, Sane 78)

Newcastle - Crystal Palace 1:0 (Merino 86)

Stoke - Bournemouth 1:2 (Diouf 63/ Surman 16, Stanislas 18 - penal)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Swansea - Leicester 1:2 (Mawson 56/ Fernandez 25, Okazaki 49)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti