Olimpic s dosta optimizma putuje u Trnavu

Na Koševu 1:1

Olimpic s dosta optimizma putuje u Trnavu

E. Škorić

Nogometaši Olimpica odigrali su 1:1 sa Spartakom iz Trnave u prvom susretu prvog pretkola Evropske lige.

Olimpic je pozitivno iznenadio u svom premijernom nastupu u Evropi. Izabranici Mirze Varešanovića uspjeli su da namuče favorizovane Slovake i malo je nedostajalo da dođu do pobjede.

Nije bilo većih uzbuđenja na početku utakmice, da bi Olimpic u 14. minuti došao do vodstva, a nakon prodora je pogodio Dalibor Pandža.

Schranz je pokušao kroz koju minutu za goste iz Trnave, ali je Hamzić odbranio njegov udarac. Gressak je u 24. minuti bio neprecizan, a u 26. minuti Olimpic je tražio penal nakon udarca Brkovića, no sudija se nije oglasio. 

U 42. minuti umalo da domaći postignu i drugi gol. Gligorov je ubacio, Raščić glavom šutira, okvir gola spašava Spartak. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

Gosti su u nastavku bili opasniji i bolji, te su konstantno napadali na gol Olimpica, koji se očito zadovoljio s 1:0. Harba je imao dobru šansu u 48. minuti, ali ne uspijeva da zatrese mrežu bivšeg kluba.

Muharemović je u 50. minuti pokušao lobom s 40 metara prevariti gostujućeg golmana, ali je lopta otišla pored gola. Rezervista Cleber u 64. minuti prijeti Hamziću, ali Olimpic je odolijevao napadima Spartaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 70. minuti kod Spartaka je ušao bh. nogometaš Emir Halilović i u prvom kontaktu s loptom postigao majstorski gol za poravnanje. U 75. minuti Slovaci su ponovo bili miljenici sreće, jer je Brkovićev udarac završio na stativi. Do kraja se rezultat nije mijenjao, ali Olimpic sigurno može da bude zadovoljan sa ovih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti