On je budućnost: Mladog napadača pratilo 90 timova za vikend

Nasljednik Ibrahimovića

On je budućnost: Mladog napadača pratilo 90 timova za vikend

E. Škorić

Alexander Isak ima 17 godina, igra za AIK i, ako se obistine sve prognoze, nasljednik je Zlatana Ibrahimovića.

Neki ste možda i čuli za ovog talentovanog klinca, kojeg je upravo Ibrahimović preporučio Juventusu.

Iako jako mlad, na terenu djeluje zrelo, dokaz tome je i devet golova u 20 utakmica za švedski tim, a za vikend u meču protiv Goteborga pratilo ga je - pazite sad - 90 skauta!

Između ostalih, skaut Real Madrida ga je posmatrao, divio mu se, a riječi hvale imaju i u Bayernu, Unitedu, Dortmundu i Chelseaju.

"Nemam šta da kažem, ali nisam znao za to. Djeluje dobro", rekao je mladi Isak nakon što su mu rekli da je bio praćen od strane tolikog broja skauta.

A hoće li stopama Ibrahimovića ili će sve ostati na pompeznim najavama, ostaje nam da vidimo u skorije vrijeme. Bude li do kraja odan ngometu, nema razloga da ne bude veliki igrač u budućnosti. U svakom slučaju, pratit ćemo razvoj njegove karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi