Željo sutra protiv Lovćena

Osim: Ne smijemo biti prepotentni

Željezničar će u Petrovcu sutra odigrati uzvratnu utakmicu prvog pretkola Evropske lige protiv Lovćena.

Podsjećamo da su Plavi na Koševu prije šest dana odigrali 0:0 s crnogorskom ekipom, ali menadžer Želje Amar Osim smatra da je njegov tim u dobroj poziciji.

"Očekujemo da budemo spremniji nego prije sedam dana. Pretpostavljamo da će biti drugačija utakmica. I oni razmišljaju o tome kako smo mi bili bolji, kako smo imali smo šansi, kako nismo imali sreće. Bit ćemo ofanzivniji i malo agresivniji. Ne smijemo podleći pritisku kojeg će biti u datim trenucima", rekao je Osim u razgovoru za SportSport.ba, dodavši kako Lovćen nije igrao bunker na Koševu.

"Nisu oni ni u provm susretu igrali zatvoreno, ne znam odkud vam takva slika. Ekipa su koja voli imati loptu, ali nisu imali mogućnost da je imaju jer smo ih napadali. Kad god su imali loptu, pokušavali su što više da je zadrže. Teren je fin. Malo će ga zaliti i misim da će biti u redu. Ne bi trebalo biti nikakvih problema".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Želji je, dakle, za prolaz neophodna bila kakva pobjeda, remi s golovima...

"Ako zabijemo isti broj golova i bude golova na utakmici, to će biti dobro. Ne smijemo biti prviše samouvjereni i prepotentni. Nismo bili u stanju iskoristiti neke svoje prednosti prije sedam dana. Imamo sve uslove, teren će biti dobar, suđenje će biti OK, bit će i naših navijača. Imaćemo sve uslove, do nas je sve", za kraj je rekao Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.