Osim preokretom Qataru srušio šampionski san

Nova pobjeda Al-Kharitiyatha

Osim preokretom Qataru srušio šampionski san

Fudbaleri Al-Kharitiyatha od dolaska Amara Osima igraju kao preporođeni, što se i danas potvrdilo. Tim koji sa klupe predvodi najtrofejniji bh. stručnjak je preokretom došao do gostujuće pobjede protiv Qatar SC-a rezultatom 3:2.

Nije dobro počelo za Al-Kharitiyath. Qatar je već u 17. minuti preko Harbaouija poveo sa 1:0, da bi izjednačenje gostima u nadoknadi prvog poluvremena donio Kiepi.

Isti igrač je pogodio i u 56. minuti i tako je Osimov tim stigao do potpunog preokreta. Na 3:1 je u 72. minuti povisio Hassan, da bi konačnih 3:2 postavio Mohammed u posljednjoj minuti susreta.

Al-Kharitiyath je ovim trijumfom izjednačio broj pobjeda i poraza (po sedam), a Qataru je vjerovatno uništio šampionske ambicije. Ovaj tim je od prvoplasirane Lakhwiyje udaljen velikih dvanaest bodova, a ima i utakmicu više.

Katar, Stars League:

Qatar SC - Al-Kharitiyath 2:3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.