Otkrivena imena igrača koje želi dovesti Real

Predsjednik Reala na ljeto u nemogućoj misiji

Otkrivena imena igrača koje želi dovesti Real

A. Beganović

U januarskom prelaznom roku Real Madrid nije bio previše aktivan, no čini se da će na ljeto na Santiago Bernabeu stići veliki broj igrača.

Prema pisanju španskih medija, predsjednik Reala Florentino Perez sastavio je listu fudbalera koje će pokušati dovesti u "kraljevski klub" a ukoliko ispuni svoje ambicije, potrošit će više od 200 miliona eura.

Španski mediji navode da će prvo pojačanje Reala u ljetnom prelaznom roku biti 20-godišnji fudbaler Valencije, Jose Luis Gaia, koji u svom ugovoru sa Valencijom ima otkupnu klauzulu vrijednu 18 miliona eura.

Pored njega na listi želja "kraljevskog kluba" nalazi se i Brazilac Danilo, koji je odbio produžiti ugovor sa Portom, a za njegovu kupovinu potrebno je izdvojiti oko 50 miliona eura.

Na samom vrhu liste želja Florentina Pereza je sjajni veznjak Juventusa, Paul Pogba čija vrijednost se procjenjuje na 70 do 100 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predsjednik Reala u svom klubu želi vidjeti i Marca Reusa, koji je nedavno produžio ugovor sa Borussijom, no to previše ne zabrinjava  Pereza.

I posljednji na listi Perezovih želja, ali ne manje vrijedan, je golman Manchester Uniteda, David De Gea za kojeg je prvi čovjek Reala spreman izdvojidi 30 do 50 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.