Pamtite li Martinsa? Njegove godine će vas iznenaditi

Nikada ne biste pogodili

Pamtite li Martinsa? Njegove godine će vas iznenaditi

Sjećate se Obafemija Martinsa? Ma, nepotrebno pitanje, naravno da se sjećate. Ali, njegove godine će vas iznenaditi.

Jedan od najpopularnijih Nigerijaca u ovom stoljeću promijenio je mnogo klubova tokom karijere. Naravno, široj javnosti najpoznatiji je po epizodi u Interu, koja ga je i proslavila.

Martins je u popularnom italijanskom klubu proveo punih pet sezona te je činio udarni napadački dvojac zajedno sa Brazilcem Adrianom. Iako se sada ne čini tako, u vrijeme kada je Martins napustio Inter i prešao u Newcastle, imao je samo 22 godine, a nećete vjerovati da danas ima samo godinu više od kapitena naše reprezentacije Edina Džeke, odnosno samo 32. Poredite njihove karijere u proteklom periodu. Džeko je osvojio u posljednjih osam godina Bundesligu, dva puta Premiership, ostvario dva velika transfera, bio prvi strijelac Bundeslige, bori se za prvog strijelca Serije A te za Scudetto, a šta ste čuli o Martinsu za sve to vrijeme? Gotovo ništa.

On je u tom periodu igrao za Wolfsburg, Rubin Kazan, Birmingham, Levante, Seattle Sounders te je sada član Shanghai Shenhue. Dakle, vrhunac njegove karijere je davno prošao, ali očito da ima još nekoliko dobrih sezona u nogama, obzirom da ima samo 32 godine. Usput, za reprezentaciju Nigerije je odigrao 42 meča u karijeri te je postigao 18 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi