Partizan remizirao sa Tottenhamom, Beštiktaš kiksao u finišu

Grupa C

Partizan remizirao sa Tottenhamom, Beštiktaš kiksao u finišu

U okviru grupe C Evropske lige večeras su se susreli Partizan i Tottenham, odnosno Bešiktaš i Asteras. Obje utakmice završene su nerješenim rezultatima. U Beogradu je bilo 0:0, a u Istanbulu 1:1.

Partizan se nije prepao Tottenhama pa je tako od početka utakmice bio ravnopravan protivnik. Iako su gosti na teren izveli kombinovani tim, Partizan je pružio vrlo dobar otpor favorizovanom engleskom klubu. Ipak, Tottenham je furiozno startao i u prvoj minuti pogodio stativu ali bilo je to sve od engleskog kluba za prvo poluvrijeme.

Nastavak susreta donosi nezanimljivu i dosadnu utakmicu u kojoj su izostali golovi. Partizan može biti zadovoljan partijom koju su prikazali protiv Tottenhama, ali i rezultatom iako su možda zaslužili i više.

Bešiktaš je u Istanbulu poveo protiv Asterasa u 33. minuti golom Torea, i taj rezultat je bio aktivan sve do samog finiša utakmice. Asteras u 88. minuti pogađa preko Parrae i tako dolazi do vrijednog boda.

Evropska liga, grupa C, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Partizan - Tottenham 0:0
Bešiktaš - Asteras 1:1 (Tore 33 - Parra 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.