Partizan se može zahvaliti Zvezdi, Osijeku, Domžalama...
Foto: EPA

Crno-bijelim se sve poklopilo

Partizan se može zahvaliti Zvezdi, Osijeku, Domžalama...

Fudbalski klub Partizan je svoj nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka okončao 3. pretkolu, pa će svoj evropski put nastaviti u playoffu Evropske lige.

Nakon eliminacije od Olympiakosa ukupnim rezultatom 5:2 (3:1, 2:2), crno-bijelim je stigla dobra utjeha a ona je da će ipak biti nosioci u playoffu drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Partizan nije trebao biti nosioc, ali su mu na ruku išli gotovo svi večerašnji rezultati u kojim je bilo mnogo iznenađenja. 

Prvu uslugu je Partizanu napravila Crvena zvezda eliminacijom Sparte iz Praga, koja je trebala biti nosilac u playoffu. Partizan su 'pogurali' i Domžale, koji je izbacio Freiburg, Osijek, koji je senzacionalno bio bolji od PSV-a, te Videoton koji je eliminisao Bordaeux. Sve navedene ekipe imaju bolji koeficijent od Partizana i bile bi u grupi povlaštenih timova u playoffu da su se tamo plasirale.

Osim Partizana, među nosiocima u playoffu će biti i Dinamo, dok će ostali klubovi sa prostora bivše Jugoslavije biti na drugoj strani žrijeba.

Žrijeb parova playoffa Evropske lige na rasporedu je danas (petak) s početkom u 13 sati.

Nosioci:


Nenosioci:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi