Pepe: Ramos ne ide u United
Foto: EPA

Portugalac tvrdi

Pepe: Ramos ne ide u United

M. Šljivak

Portugalski defanzivac Pepe smatra kako Sergio Ramos neće otići u Manchester United.

Ramos se već dugo povezuje s prelaskom u redove Manchester Uniteda. Crveni đavoli s Old Trafforda ne odustaju od njegovog dovođenja, a spremni su izdvojiti preko 40 miliona funti za Ramosa.

Ipak, njegov kolega iz odbrane Reala, Portugalac Pepe, uvjeren je kako će Ramos ostati

"Izgleda mi jako dobro. Niko nije ni pomislio da će nas napustiti. On je naš kapiten i siguran sam da će ostati u klubu", rekao je Pepe.

Sergio Ramos je jedan od simbola kluba iz Madrida. Na Santiago Bernabeu je već 10 sezona, a u karijeri je igrao još samo za Sevillu. Davne sezone 2004/2005 i odigrao je 41 utakmicu.

Nakon toga prelazi u Real Madrid, za vrtoglavih 27 miliona eura, i malo je onih koji su vjerovali da će odbrana Kraljeva postati nezamisliva bez njega.

Odmah po dolasku se je ustabilio i zauzeo stopersku poziciju. Sezone su prolazile, igrači odlazili, a Ramos je bio badem ispred, sad već bivšeg golmana Reala, Ikera Casillasa.

Odigrao je 445 utakmica, postigao 55 golova. Od tih 55 golova, jednog se svi navijači Reala sjećaju " kao da je bio jučer ". U finalu Lige Prvaka 2014. godine Sergio Ramos je u sudčevoj nadoknadi skočio na ubačaj iz kornera i donio Realu produžetke, a kasnije se je ispostavio i decimu. 

Ramosu ni na reprezentativnom planu ne nedostaje uspjeh. Član je Furije od 2005. godine i dvostruki uzastopni, i aktuelni, osvajač Europskog prvenstva, a 2010. godine je i osvojio titulu prvaka svijeta.


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.