Philadelphija na penale ispala iz nacionalnog kupa

Bolja je bila ekipa New York Red Bullsa

Philadelphija na penale ispala iz nacionalnog kupa

D. Rakanović

Philadelphija Union ispala je u osmini finala nacionalnog US kupa. 

Phila je poražena od New York Red Bullsa nakon penala 5:3. U regularnom vremenu bilo je 1:1.

New York Red Bullsi došli su u vodstvo pogotkom Sache Klještana u 42. minutu. U drugom poluvremenu Philadelphija je igrala daleko bolje, stvarala je više šansi u nadi za preokretom. 

U finišu utakmice ekipa našeg Harisa Medunjanina uspijeva doći do izjednačenja. Strijelac je bio Roland Alberg u 86 minuti na asistenciju Jacka Elliotta. 

Nakon što u produžecima nije bilo pogodaka, pobjednik je odlučen u penal lutriji. Igrači New Yorka su svih pet penala pogodili, dok je u ekipi Philadelphije Fafa Picault bio neprecizan u trećoj seriji što je bilo dovoljno za trijumf ekipe iz Velike jabuke. 

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin odigrao je kompletnu utakmicu. Haris je svoj dio posla odradio odlično, te bio jedan od najzapaženijih igrača svoje ekipe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi