Pioli preuzima kormilo Fiorentine
Foto: EPA

Posao navodno dogovoren

Pioli preuzima kormilo Fiorentine

Stefano Pioli je, po svemu sudeći, brzo pronašao novi angažman. 

Nakon što je nedavno dobio otkaz u Interu, Pioli bi novi trenerski posao mogao imati u Fiorentini s čijim čelnicima je navodno postigao dogovor i uskoro će potpisati ugovor o saradnji.

Italijanski mediji tvrde da će Pioli sa Fiorentinom potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 1,2 miliona eura po sezoni, a na kormilu tima iz Firence će naslijediti Paula Sousu za koga se zna da nije u dobrim odnosima s vodstvom kluba.

Pioli je kao igrač šest godina nastupao za Fiorentinu. Tokom trenerske karijere je pored Intera predvodio Lazio, Bolognu, Palermo, Chievo, Sassuolo, Picanezu, Parmu, Modenu, Salernitarnu... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi