Pobjeda Benfice remi Ajaxa
Dario Cvitanich

Na turniru u Amsterdamu

Pobjeda Benfice remi Ajaxa

M. Maksimović

U prvim utakmicama turnira u Amsterdamu, Benfica je sa 2:0 pobjedila Sunderland    dok su
Ajax i Atletico Madrid na kraju odigrali 3:3.

U prvom susretu Benfica je povela golom Cardoza iz jedanesterca nakon pola sata igre, a konačnih 2:0 postavlja Pereira u 55. minuti.

Čak šest golova postignuto je u drugoj utakmici. Prvo je poveo Ajax golom Cvitanicha u 8.minuti nakon čega gosti do odmora prave preokret. Simao je u 30.minuti zabio za 1:1, a četiri minute prije kraja prvog dijela Agüero donosi prednost gostima iz Madrida.Iskusni Rommedahl je dvadeset minuta prije kraja utakmicu vratio na početak, ali Rodriguez šest minuta kasnije opet donosi prednost Atleticu. Konačnih 3:3 postavlja Suarez u posljednjim trenucima utakmice iz jedanesterca

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.