Pogodite protiv koga je Ronaldo igrao prvi meč u Evropi?

Zanimljiv podatak

Pogodite protiv koga je Ronaldo igrao prvi meč u Evropi?

D. Vejo

Cristiano Ronaldo danas je jedan od najboljih igrača na svijetu.

Fudbalska karijera Portugalca krenula je od Sportinga. Nakon nekoliko utakmica za B tim tima iz Lisabona, Portugalac je dokazao svoje umijeće te je odmah prekomandovan u A tim popularnih Lavova. Sa samo 17 godina, Ronalda je već čekala Euro scena, na kojoj vjerovali ili ne, nije se proslavio.

Prvi meč koji je Portugalac odigrao na istoj bio je onaj protiv beogradskog Partizana, sada već davne 2002. godine u tadašnjem Kupu UEFA. Naime, Partizan je te godine ispao iz Lige prvaka te je u prvom kolu dobio Sporting.

Sporting i Partizan prvi susret odigrali su u Lisabonu. A bilo je 3:1 i korist crno-bijelih. Ronaldo je utakmicu počeo kao krilni napadač, a na leđima je nosio broj 28. 

Druga utakmica odigrana je u Beogradu. Mladi Ronaldo i društvo tada su bolje otvorili meč. Tokom 90 minuta igre bilo je 3:1 za Sporting, te se otišlo na produžetke. Međutim, tamo su ih dočekali raspoloženi Živković i Čakar koji donose izjednačenje crno-bijelima i Partizan prolazi dalje.

Svakako da će duel sa Partizanom ostati duboko urezna u sjećanja Portugalca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi