Povreda Busquetsa zasjenila Barcino slavlje
Foto: EPA

Katalonci u finalu Kupa Kralja

Povreda Busquetsa zasjenila Barcino slavlje

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone slavili su protiv Villarreala (3:1) i u uzvratnom meču polufinala Kupa Kralja.

Barca je na Nou Campu slavila s 3:1 u prvom meču, da bi večeras stigla do trijumfa identičnim rezultatom.

Samo što je počela utakmica, Lionel Messi je uposlio Neymara, a Brazilac razočarao domaće navijače i igrače, te Žutu podmornicu doslovno doveo na rub ispadanja.

No, domaćin se vraća do kraja prvog dijela. Dos Santos u 39. minuti postiže pogodak za izjednačenje i vraća nadu Villarrealu da može do senzacije.

U nastavku je Pina zbog oštrog starta nad Busquetsom zaradio crveni karton. Igrala se tada 65. minuta, a devet minuta kasnije Luis Suarez zabija za 2:1 vodstvo Barce, a u samom finišu Neymar je postigao svoj drugi gol za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Espanyol - Athletic. Prvi duel tih ekipa, odigran na San Mamesu, završen je rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti