Poznato 20 putnika za Evropsko prvenstvo u Francuskoj

Ostali u razigravanje

Poznato 20 putnika za Evropsko prvenstvo u Francuskoj

E. Škorić

Poznati su svi učesnici Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Uz domaćina Francusku, plasman na EP je kroz kvalifikacije obezbijedilo još 19 reprezentacija, dok će se preostala četiri učesnika tražiti kroz baraž.

Češka i Island idu iz grupe A dalje. U grupi B, u kojoj je i naš nacionalni tim igrao, Belgija je završila ispred Velsa i te dvije reprezentacije idu direktno.

U grupi C Španija i Slovačka su prošle dalje kao dvije prvoplasirane, dok je u grupi D Njemačka uz Poljsku izborila direktan plasman na EP.

Engleska je jedina završila kvalifikacije sa 10 pobjeda, a uz nju iz grupe E dalje ide Švicarska. 

U grupi F Sjeverna Irska je neočekivano završila prva,  a na EP bez kvalifikacija ide i Rumunija.

Austrija i Rusija su zauzele prve dvije pozicije u grupi G, u grupi H Hrvatska i Italija, dok iz grupe I su na Euro prošli Portugal i Albanija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najbolja trećeplasirana selekcija je Turska. 

Učesnici EP-a: Francuska, Češka, Island, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švicarska, Sjeverna Irska, Rumunija, Austrija, Rusija, Hrvatska, Italija,  Portugal, Albanija i Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.