Poznato kome su svoje glasove dali Ronaldo i Messi

Nisu glasali jedan za drugog

Poznato kome su svoje glasove dali Ronaldo i Messi

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristano Ronaldo večeras je u izboru FIFA-e osvojio nagradu za najboljeg fudbalera na svijetu za 2016. godinu.

Ronaldo je ubjedljivo slavio ispred Lionela Messija Antoinea Griezmanna. Nakon što je završena ceremonija dodjele nagrade za najboljeg igrača na svijetu FIFA je na svojoj zvaničnoj stranici objavila glasove selekotora i kapitena nacionalnih selekcija.

Naravno, javnost je najviše zanimalo kako su glasali Ronaldo i Messi, odnosno da li su glasali jedan za drugog. Prema očekivanju Ronaldo i Messi to nisu učinili, te se na njihovim listama nalaze saigrači iz Real Madrida, odnosno Barcelone.

Ronaldo je pet bodova odlučio dati Garethz Baleu, tri Luki Modriću, dok je jedan bod pripao Sergiju Ramosu. Što se tiče Messija on je najviše bodova dao Luisu Suarezu, a zatim slijede Neymar i Andres Iniesta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ukupnom zbiru glasova Cristiano Ronaldo je bio ubjedljivo prvi sa 34,54% osvojenih bodova, drugi je bio Messi sa 26,42, dok je na trećem mjestu završio Griezmann sa samo 7,53 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi