Prcić nije zadovoljan u Rennesu, spreman za nove izazove

Bh. reprezentativac želi u novi klub

Prcić nije zadovoljan u Rennesu, spreman za nove izazove

A. Beganović

Povremeni bosanskohercegovački reprezentativac Sanjin Prcić izrazio je želju za odlaskom iz redova francuskog prvoligaša Rennesa.

Mladi bosanskohercegovački veznjak u Rennes je stigao prošle godine iz Sochauxa, no u svom novom klubu nije se uspio izboriti za mjesto u timu, pa zbog toga ga i želi napustiti.

"Iza mene je kompliciraana sezona. Nakon Sochauxa gdje sam igrao standardno, očekivao sam moj napredak u Rennesu. Svaki put kada sam dobio šansu za igru pokušao sam biti učinkovit, ali gotovo nikada nisam igrao na svojoj omiljenoj poziciji. Prije dolaska u Rennes bio sam etiketiran kao velika nada evropskog fudbala, a imao sam i mnogo ponuda iz drugih klubova. Međutim, mislio sam da je Rennes savšen klub za moj napredak, ali očiti da to nije bio slučaj", za francuske medije je izjavio Prcić.

"Moja želja je napustiti Rennes i pronaći novi klub. Želim igrati jer volim fudbal. Rennes ima mnogo veznih igrača, koji su u prednosti u odnosu na mene. Ne želim ništa loše pričati o klubu jer imam veliko poštovanje prema Rennesu", dodao je naš veznjak.

Bosanskohercegovačkog veznjaka, prema njegovim riječima, želi nekoliko klubova, a on bi volio ostati u Francuskoj mada je otvoren i za druge opcije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Znam da se neki klubovi interesuju za mene, ali ne znam imena. Volim Ligue 1, ovdje mi je lijepo, no otvoren sam za sve opcije. Ono što želim je pronaći klub gdje ću igrati. Uskoro ću napuniti 22 godine i moram krenuti dalje, nadam se da će se sve ubrzo riješiti", istakao je Prcić, koji se na kraju osvrnuo i na naš nacionalni tim.

"Neizbježno je bilo da zbog lošeg statusa u Rennesu izgubim mjesto u reprezentaciji. Boli me, ali svakako da ima smisla. Ukoliko pronađem klub u kojem ću igrati onda će postojati nada za povratak u reprezentaciju."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.