Prcić zbog povrede propustio remi Valenciennesa i Sochauxa

Ligue 1

Prcić zbog povrede propustio remi Valenciennesa i Sochauxa

E. Škorić
Teme:

Sochaux je u dramatičnoj završnici osvojio bod u gostima kod Valenciennesa u 26. kolu francuske Ligue 1, dok je Saint-Etienne slavio u Bastiji, a Montpellier savladao Ajaccio kod kuće.  

Sochaux je bez našeg mladog (vjerovatno bivšeg) reprezentativca Sanjina Prcića osvojio vrijedan bod na teškom gostovanju kod Valenciennesa (2:2). Prcić nije igrao zbog povrede aduktora.

Waris je u 51. minuti penala pogodio za vodstvo domaćih, ali je Corchia samo tri minute kasnije pogodio za 1:1. Taj rezultat bio je aktivan do 86. minute, kada Waris postiže svoj drugi gol za veliko, ali kratkotrajno radovanje domaćih. Marange je u samoj završnici spasio bod gostima..

Posljednjeplasirani Ajaccio nije uspio da dođe do ponekog boda u Montpellieru. Mounier je u 55. bio strijelac za potpuno slavlje domaćih. Veliku pobjedu upisao je Saint-Etienne u Bastiji. Brandao je bio strijelac vodećeg gola u 33. minuti., a pobjedu gostima potvrdio je Harek autogolom u 91. minuti. Zeleno-bijeli su sada iza sebe ostavili Lille i Marseille, te zauzeli treće mjesto na tabeli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U duelu Guingampa i Nice slavio je domaći tim i to golom Yatabarea u 94. minuti, dok je Bordeaux s 2:1 savladao Evian. Mrežu gostiju tresli su Faubert u 52., te Saivet u 81. minuti, a jedini gol za Evian postigao je Berigaud u 73. minuti. Montpellier je pogocima Mouniera i Cabelle slavio protiv Ajaccioa.

Ligue 1, 26. kolo:
Bastia - St. Etienne 0:2 (Brandao 33, Harek 90 - ag)
Bordeaux - Evian 2:1 (Faubert 52, Saivet 81/ Berigaud 73)
Guingamp - Nice 1:0 (Yatabare 94) 
Montpellier - Ajaccio 2:0 (Mounier 55, Cabella 95)
Valenciennes - Sochaux 2:2  (Waris 51 - penal, 86/ Corchia 54, Marange 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.