Predsjednik Lyona se plaši revanša u Istanbulu
Foto: EPA

U strahu od navijača

Predsjednik Lyona se plaši revanša u Istanbulu

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas prokomentarisao je sinoćnje nerede na stadionu u kojim su učestvovali navijači Lyona i Bešiktaša.

Prema njegovim riječima, za incident su krivi gosti iz Istanbula.

"Incidenata je bilo i prije utakmice, kada su porazbijani izlozi brojnih dućana po gradu. Uvijek se može reći da se organizator mora suočiti s ovakvim problemima, ali mi želimo omogućiti porodične dolaske na stadion. A, možemo i postavljati žice, ali to nije fudbal kakvog volimo", rekao je Aulas, te dodao:

"Bit će opasno po nas ponovo se suprotstaviti Bešiktašu pred njihovim navijačima kakvi su bili sinoć. Nismo sigurni šta se sve može dogoditi i šta napraviti - igrati pred praznim tribinama ili preseliti susret negdje drugo".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, utakmica je kasnila zbog toga što su navijači Bešiktaša započeli nerede na stadionu, nakon kojih je nastao opšti haos u kojem su učestvovali huligani sa obje strane. Meč je kasnio 45 minuta, a završen je pobjedom Lyona rezultatom 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi