Rafael iz Uniteda u Lyon

Rafael potpisao za Lyon

Rafael iz Uniteda u Lyon

M. Šljivak

Brazilski defanzivac Rafael novi je član francuskog Lyona.

Ovaj 25-godišnji desni bek napustio je Manchester United, te je potpisao četverogodišnji ugovor s francuskim klubom.

Rafael je u klub stigao još 2007. godine. Doveo ga je legendarni Sir Alex Ferguson, a Brazilac se zahvalio ekipi s Old Trafforda na divnim godinama.

"Proživio sam nezaboravne trenutke u Manchesteru. Nosio sam dres jednog od najvećih klubova svijeta čak osam godina. Hvala Manchester United, hvala svima koji su bili uz mene svih ovih godina", napisao je Rafael, ali se posebno sjetio legendarnog menadžera Sir Alexa Fergusona.

"Posebno hvala Sir Alexu Fergusonu, koji je uvijek vjerovao u mene i za sva vrata koja mi je otvorio. Ipak, sada je red da se ide dalje, red je za nove izazove", napisao Rafael.

Defanzivac je kod Louisa van Gaala nastupio u samo 11 utakmica prošle sezone, a za United je u proteklih osam godina nastupio 170 puta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Karijeru je ovaj fudbaler počeo u ekipi Fluminensea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.