Rapid izbacio Ajax, Grahovac igrao 90 minuta
Foto: EPA

Rapid Beč izbacio Ajax

Rapid izbacio Ajax, Grahovac igrao 90 minuta

M. Šljivak

Rapid iz Beča plasirao se u play off rundu kvalifikacija za Ligu prvaka. Austrijski tim je iznenadio holandskog velikana Ajax u Amsterdamu rezultatom 3:2, te su ostvarili plasman dalje.

Odličan meč su pružila ova dva kluba, a nakon prvih 45 minuta je Rapid imao dva gola prednosti. Berič i Schaub su pogodili za rezultat poluvremena od 2:0.

Uspio je Ajax da se vrati u nastavku. Golovima Milika i Gudelja su došli do 2:2, ali je Schaub drugim pogotkom u 77. minuti donio veliku pobjedu Rapidu i plasman u narednu fazu Lige prvaka.

Bh. internacionalac Srđan Grahovac odigrao je odlično svih 90 minuta u sastavu tima iz Beča.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ajax - Rapid 2:3 (Milik 53', Gudelj 75' / Berič 12', Schaub 39', 77')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.