Razočarani Slovaci: Nećemo pratiti EP, ovo je sramota

Nijemci i Italijani ih izbacili

Razočarani Slovaci: Nećemo pratiti EP, ovo je sramota

Edmir Škorić

Slovačka mlada reprezentacija jučer je ostala bez polufinala Evropskog nogometnog prvenstva za igrače do 21 godine.

Italija je slavila s 1:0 i taj rezultat bio je dovoljan i jednima i drugima da prođu dalje - Italijani kao prvoplasirani, Nijemci kao najbolje drugoplasirani tim. Ceh je platila Slovačka, koja je ostala bez plasmana dalje.

"Veoma sam razočaran kao što smo vjerovatno svi. Vjerujem da ste i vi razočarani", rekao je Pavel Hapala, selektor Slovačke. 

"Uz svo dužno poštovanje prema Englezima i Špancima, turnir je za mene završen, neću ga gledati. Ono što su priredili Nijemci i Italijani je velika sramota za fudbal na tako velikom šampionatu".

U grupi s Italijom i Njemačkom bila je i Češka, koja je mogla do polufinala, ali je izgubila od Danske. Ko god je gledao meč Italijana i Nijemaca, mogao je uvidjeti da su zadnjih pola sata igrači igrali opušteno, čekajući samo kraj, pošto su osluškivali meč Danske i Češke, gdje su Danci konstantno vodili. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Slovaci su na kraju ispali jer su imali šest datih i tri primljena gola, a Nijemci pet datih i samo jedan primljen. Da su Nijemci primili još jedan gol od Italije, ispali bi, dok bi eventualnim golom Njemačke Italija ispala. Ništa od toga se nije dogodilo, pa Slovaci idu kući i to jako razočarani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti