Real će se žaliti zbog isključenja Ronalda

Real će se žaliti zbog isključenja Ronalda

Edmir Škorić

Posljednja četiri od pet El Clasica Real Madrid je završio s destoricom igrača na terenu.

U posljednjem, sinoćnjem, Real je na Nou Campu slavio sa 3:1 uz isključenje Cristiana Ronalda u 83. minuti. Najbolji igrač svijeta mogao bi propustiti nekoliko narednih mečeva, a Marca tvrdi da bi za guranje sudije Ronaldo mogao da bude kažnjen od četiri do 12 utakmica.

Madriđani su ljuti na suce, a Zinedine Zidane je najavio kako će klub uložiti žalbu na drugi žuti karton Ronalda. 

"Možda penal nije postojao, ali žuti karton za Ronalda je prestrogo dodijeljen. No, ne možemo to promijeniti, mada ćemo se žaliti. Morat ćemo ipak u revanšu bez njega, ali svejedno želimo da pobijedimo", kazao je Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jako sam ponosan. S desetoricom smo igrali dobro, teško se borili i vjerovali do kraja u pobjedu. Sretni smo, ali nije gotovo, u srijedu će biti novi meč", dodao je Francuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi